Chatroom

Love Is Cinta Chatroom <—Klik Di Sini Untuk Berchatting.

—————————————

Sekiranya anda mahu berchatting, sila ke chatroom dan tunggu jika ada pengunjung yang mahu berchatting bersama.

Terima kasih atas kerjasama dan sila jaga budi bahasa.

Truly,
Haniey

——————————————————————————————

Rahsia Doa Pengasih
Rahsia Doa Pengasih. Keterangan lanjut, sila klik sini.

Panduan Cinta
Panduan Memikat Wanita. Keterangan lanjut, sila klik sini.

Panduan Kuruskan Badan
Panduan Kuruskan Badan. Keterangan lanjut, sila klik sini.

Rahsia Tarikh Lahir
Rahsia Tarikh Lahir. Keterangan lanjut, sila klik sini.

Rahsia Lulus Temuduga Kerajaan
Rahsia Lulus Temuduga Kerja Kerajaan. Nak tau, sila klik sini.

Petua Dapat Anak
Rahsia Senang Hamil. Nak tau, sila klik sini.


Rahsia Personaliti. Keterangan lanjut, sila klik sini.

72 Responses to Chatroom

  1. ABI berkata:

    syabas krn menghimpunkan syair-syair yang terpilih untuk tatapan…terima kasih

  2. nabilah berkata:

    saye seronok membaca …. ianya memudahkan saye untuk mencari apa-apa pantun….

  3. b......... berkata:

    nabilah awk dari mane????????awk masih skolah lagi ke???alau awk masih skolah awk skolah kat mane??????????

  4. awjan berkata:

    mcm mne nk wt oantun ttg p’pduan kaum?????

  5. awjan berkata:

    tlgla ajar cmne wt pantun!!!!

  6. Aida berkata:

    memang menarik halaman ini… bila membaca pantun dan gurindam membuat hati terasa senang… teruskan berkarya

  7. ricky berkata:

    assalmualaikum
    tolong apakah bisa ditambah jenis pantunnya yaitu pantun nasib dan perkenalan
    tolong dibalas
    klau bisa kirimkan ke facebook saya
    namanya”ricky putera leo setiawan”

  8. ricky berkata:

    thankss

  9. kaktuselasih berkata:

    kalau ada bacaan puisi di rumah pena pada tahun ini 2010,tolong maklumkan kepada saya..6 tahun saya telah tinggalkan hobi ini..terlalu rindu untuk ke sana..

  10. basyirah berkata:

    bbbbbbeeeeeeeeedssssssst gila lah pantun kat sini….saya bagi lima bintang….

  11. Lia MaNjE berkata:

    Memang bagus betul pantun kt sni.. Senang saya nk cri bahn….

  12. qaseh(--,) berkata:

    best la blog ni…
    keep in touch

  13. eja berkata:

    bestla baca web ni,dapat memahami perasaan orang.bukan senang umtuk mencari bakat dalam bidang ini.perlukan jiwa yang benar-benar sensitif.hope,bidang ni akan dapat tempat untuk generasi yang akan datang

  14. hendra berkata:

    disi ad gak puisi tetang cara hilangin patah hati,,,,,,,,,,,

  15. ben 10 thousand berkata:

    bodoh x best langsung.aku x suke langsung!!!

  16. sakura berkata:

    terima kasih pada tuan rumah…sy peminat puisi dan sajak…dalam kata singkat dunia seni mmg indah…pada mereka yg tidak suka…jgnlah ego sangat…dunia ini bukan awk seorang saja boleh bersuara…

    pada penyair yg lain..bersama lah kita memantapkan lg daya penulisan kita ye…

    sy juga baru dalam dunia bloggers…sy harap sy dapat buat yg terbaik untuk dunia seni..

    ”bukalah mata hatimu”

    ku kesal akan manusia kini…
    jiwa mu makin terkeliru dari dunia yang penuh kasih sayang,
    mana hilang nya rasa cinta, sedangkan engkau lahirnya dari kemesraan…

    jagalah tutur bahasamu,
    kehormatan mu jua berada di situ,
    engatlah lahirnya kita dari mana…
    tanpa mereka tiada juga lah kita..
    tanpa mereka engkau takkan ke mana…

    bukalah mata hatimu
    pandanglah sekelilingmu
    apakah engkau berbeza rupa..
    telinga, mata jua ada….

    aku kesal rupanya hati mu kegelapan..
    carilah cahaya kemuliaan..
    dari diri mu sendiri..

    • Arjunna berkata:

      menghasilkan sebuah sajak bukan semudah ABC, unsur perlambangan, personafikasi, asonansi atau kata2 pengulangan yang ada dalam sesebuah puisi baru membuatkan sesebuah sajak itu jadi puitis dan sedap dibaca. andai tiada langsung unsur unsur seperti itu sebuah sajak jadi tawar, itu pandangan dari saya. so bagi pendapat saya Sakura kena banyak belajar dan cuba mengenali apa itu sebuah sajak.. tahniah kerana berani mengarang

  17. arisha berkata:

    semangat nak chating pagi2………

  18. amer1997 berkata:

    oi akum saya nak berkenalan boleh

  19. shigella berkata:

    bes pe….sume tu…

  20. ika berkata:

    hai cemua?korang chet ker korang

  21. ika berkata:

    leh tak berkenalan

  22. Insyirah berkata:

    hye..ni tmpt chat ke?

  23. Fara berkata:

    awakkan yang……ha saya kenal awak insyirah…ha ye,ye..

  24. babygirls berkata:

    awakkan yang……ha saya kenal awak insyirah…ha ye,ye..

  25. nurul berkata:

    urmm .. leh tnye kerr?

  26. putri berkata:

    sy suker ngan pantun pantun ini.saya tunjuk mak sy pastu mak saya kater orang ni boleh menjadi penulis pantun yang terkenal…

  27. putri berkata:

    kalau boleh saya nak belajar buat pantun macam awak

  28. nabilah berkata:

    please.. i need to know the meaning of naik hantu!!

  29. nisha berkata:

    bagus betul la forum ni…i like it.

  30. fatin berkata:

    best web nie kalau bleh nak bkak lagi lah

  31. sofiya berkata:

    hanya dengan bahasa dapat melakarkan rs hati

  32. mila berkata:

    hi semua!!!!!!!!!!

  33. purple berkata:

    mcm mn nk cr gambar Usman Awang ye?

  34. wawa berkata:

    nak berkenalan
    hubungi 0194910137

  35. zares berkata:

    nk berkalan hbungn 0137385033 k thk u

  36. SYAH berkata:

    PANTUN TERIMA KASIH XDE KE?

  37. zmah berkata:

    Bagus laman …ini

  38. avicenna28 berkata:

    salam kenal
    Link exchange y sob,..
    blog anda sudah ada dalam daftar link saya

  39. teguh berkata:

    add facebook q ya temannnn teguhnc@ymail.com/// teguh adja

  40. senang bisa berbagi puisi

  41. yatie berkata:

    salam,korg ade x
    sjk psl alam sekitar .tlog arr

  42. bunga lily berkata:

    salam…boleh x sya nk thu mksud peribahasa 1)bulat air kerana pembentung,bulat manusia kerana muafakat 2)pemuda harapan bangsa,pemudi tiang negara 3)merah seperti saga.

  43. Blogsastra berkata:

    silahkan mampir ke blog saya.. kirim karya anda

  44. aJHIR berkata:

    : nice blog… visit and follow me please…
    join information with me….

  45. ilmu pemasaran berkata:

    terima kasih kumpulan puisi syair moderen dan klasiknya sangat bagus-bagus,..pasti bermanfaat nih

  46. yati@yuki berkata:

    ade bukuit ade guinung…hahaha..david teo ckp

  47. Joni Alamsyah berkata:

    Saya suka banget dengan puisi di blog ini.. sangt inspiratif.. saya banyak belajar dari blog ini..

  48. gatal2 berkata:

    sya di sina mau jual minyak urat,
    kalau boleh sya mau mengurat.

    hihihihihihihihihihihihihihihihihihihihihi….

  49. zul berkata:

    ade sesiapa tahu lagu puisi yang pernah disiarkan oleh RTM tahun lk 2008/2009 oleh pasukan koir sekolah menengah. kalau tak silap puisi sn.usman awang. antara liriknya
    “petani kehitaman dipanggang matahari” , “… luas terbentang, kitalah pewarisnya”

    selepas lagi ini tiada disiarkan pula lagu ‘nyalakan tekad’, tapi lagu ni teman dah dapat lirik dan lagunya dari youtube. harap ade sesiapa dapat membantu.

  50. piqa cun berkata:

    assalamualaikum

  51. Agung Pandi Nugroho berkata:

    Asalamu’alaikum salam kenal.
    bagus dan sangat inspiratif blognya.
    Izin share beberapa syair yang ada di blog ini di blog saya di http://www.apandin.wordpress.com yah.
    InsyaAllah saya tuliskan sumbernya juga.
    terima kasih.

  52. blog yang terus menginspirasi setiap pembacanya,., nice

  53. sapa yang tahu apa itu lekak -lukuk?……………………….

  54. zahrin berkata:

    maksud bagaimana acuan begitulah kuihnya?

  55. nadiah berkata:

    best sgt2 pantun ni

  56. arcia berkata:

    mahu share puisi …tpi x boleh..😦

  57. Dunia Joerra berkata:

    duniajoerra.wordpress.com

  58. Shafira berkata:

    Apa maksud berdiri bersama bangsa lain

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: