Advertisements
 

Chatroom

Love Is Cinta Chatroom <—Klik Di Sini Untuk Berchatting.

—————————————

Sekiranya anda mahu berchatting, sila ke chatroom dan tunggu jika ada pengunjung yang mahu berchatting bersama.

Terima kasih atas kerjasama dan sila jaga budi bahasa.

Truly,
Haniey

——————————————————————————————

Rahsia Doa Pengasih
Rahsia Doa Pengasih. Keterangan lanjut, sila klik sini.

Panduan Cinta
Panduan Memikat Wanita. Keterangan lanjut, sila klik sini.

Panduan Kuruskan Badan
Panduan Kuruskan Badan. Keterangan lanjut, sila klik sini.

Rahsia Tarikh Lahir
Rahsia Tarikh Lahir. Keterangan lanjut, sila klik sini.

Rahsia Lulus Temuduga Kerajaan
Rahsia Lulus Temuduga Kerja Kerajaan. Nak tau, sila klik sini.

Petua Dapat Anak
Rahsia Senang Hamil. Nak tau, sila klik sini.


Rahsia Personaliti. Keterangan lanjut, sila klik sini.

Advertisements

72 Responses to Chatroom

  1. ABI says:

    syabas krn menghimpunkan syair-syair yang terpilih untuk tatapan…terima kasih

  2. nabilah says:

    saye seronok membaca …. ianya memudahkan saye untuk mencari apa-apa pantun….

  3. b......... says:

    nabilah awk dari mane????????awk masih skolah lagi ke???alau awk masih skolah awk skolah kat mane??????????

  4. awjan says:

    mcm mne nk wt oantun ttg p’pduan kaum?????

  5. awjan says:

    tlgla ajar cmne wt pantun!!!!

  6. Aida says:

    memang menarik halaman ini… bila membaca pantun dan gurindam membuat hati terasa senang… teruskan berkarya

  7. ricky says:

    assalmualaikum
    tolong apakah bisa ditambah jenis pantunnya yaitu pantun nasib dan perkenalan
    tolong dibalas
    klau bisa kirimkan ke facebook saya
    namanya”ricky putera leo setiawan”

  8. kaktuselasih says:

    kalau ada bacaan puisi di rumah pena pada tahun ini 2010,tolong maklumkan kepada saya..6 tahun saya telah tinggalkan hobi ini..terlalu rindu untuk ke sana..

  9. basyirah says:

    bbbbbbeeeeeeeeedssssssst gila lah pantun kat sini….saya bagi lima bintang….

  10. Lia MaNjE says:

    Memang bagus betul pantun kt sni.. Senang saya nk cri bahn….

  11. qaseh(--,) says:

    best la blog ni…
    keep in touch

  12. eja says:

    bestla baca web ni,dapat memahami perasaan orang.bukan senang umtuk mencari bakat dalam bidang ini.perlukan jiwa yang benar-benar sensitif.hope,bidang ni akan dapat tempat untuk generasi yang akan datang

  13. hendra says:

    disi ad gak puisi tetang cara hilangin patah hati,,,,,,,,,,,

  14. bodoh x best langsung.aku x suke langsung!!!

  15. sakura says:

    terima kasih pada tuan rumah…sy peminat puisi dan sajak…dalam kata singkat dunia seni mmg indah…pada mereka yg tidak suka…jgnlah ego sangat…dunia ini bukan awk seorang saja boleh bersuara…

    pada penyair yg lain..bersama lah kita memantapkan lg daya penulisan kita ye…

    sy juga baru dalam dunia bloggers…sy harap sy dapat buat yg terbaik untuk dunia seni..

    ”bukalah mata hatimu”

    ku kesal akan manusia kini…
    jiwa mu makin terkeliru dari dunia yang penuh kasih sayang,
    mana hilang nya rasa cinta, sedangkan engkau lahirnya dari kemesraan…

    jagalah tutur bahasamu,
    kehormatan mu jua berada di situ,
    engatlah lahirnya kita dari mana…
    tanpa mereka tiada juga lah kita..
    tanpa mereka engkau takkan ke mana…

    bukalah mata hatimu
    pandanglah sekelilingmu
    apakah engkau berbeza rupa..
    telinga, mata jua ada….

    aku kesal rupanya hati mu kegelapan..
    carilah cahaya kemuliaan..
    dari diri mu sendiri..

    • Arjunna says:

      menghasilkan sebuah sajak bukan semudah ABC, unsur perlambangan, personafikasi, asonansi atau kata2 pengulangan yang ada dalam sesebuah puisi baru membuatkan sesebuah sajak itu jadi puitis dan sedap dibaca. andai tiada langsung unsur unsur seperti itu sebuah sajak jadi tawar, itu pandangan dari saya. so bagi pendapat saya Sakura kena banyak belajar dan cuba mengenali apa itu sebuah sajak.. tahniah kerana berani mengarang

  16. arisha says:

    semangat nak chating pagi2………

  17. amer1997 says:

    oi akum saya nak berkenalan boleh

  18. shigella says:

    bes pe….sume tu…

  19. ika says:

    hai cemua?korang chet ker korang

  20. ika says:

    leh tak berkenalan

  21. Insyirah says:

    hye..ni tmpt chat ke?

  22. Fara says:

    awakkan yang……ha saya kenal awak insyirah…ha ye,ye..

  23. babygirls says:

    awakkan yang……ha saya kenal awak insyirah…ha ye,ye..

  24. nurul says:

    urmm .. leh tnye kerr?

  25. putri says:

    sy suker ngan pantun pantun ini.saya tunjuk mak sy pastu mak saya kater orang ni boleh menjadi penulis pantun yang terkenal…

  26. putri says:

    kalau boleh saya nak belajar buat pantun macam awak

  27. nabilah says:

    please.. i need to know the meaning of naik hantu!!

  28. nisha says:

    bagus betul la forum ni…i like it.

  29. fatin says:

    best web nie kalau bleh nak bkak lagi lah

  30. sofiya says:

    hanya dengan bahasa dapat melakarkan rs hati

  31. mila says:

    hi semua!!!!!!!!!!

  32. purple says:

    mcm mn nk cr gambar Usman Awang ye?

  33. wawa says:

    nak berkenalan
    hubungi 0194910137

  34. zares says:

    nk berkalan hbungn 0137385033 k thk u

  35. SYAH says:

    PANTUN TERIMA KASIH XDE KE?

  36. zmah says:

    Bagus laman …ini

  37. avicenna28 says:

    salam kenal
    Link exchange y sob,..
    blog anda sudah ada dalam daftar link saya

  38. teguh says:

    add facebook q ya temannnn teguhnc@ymail.com/// teguh adja

  39. yatie says:

    salam,korg ade x
    sjk psl alam sekitar .tlog arr

  40. bunga lily says:

    salam…boleh x sya nk thu mksud peribahasa 1)bulat air kerana pembentung,bulat manusia kerana muafakat 2)pemuda harapan bangsa,pemudi tiang negara 3)merah seperti saga.

  41. Blogsastra says:

    silahkan mampir ke blog saya.. kirim karya anda

  42. aJHIR says:

    : nice blog… visit and follow me please…
    join information with me….

  43. terima kasih kumpulan puisi syair moderen dan klasiknya sangat bagus-bagus,..pasti bermanfaat nih

  44. yati@yuki says:

    ade bukuit ade guinung…hahaha..david teo ckp

  45. Saya suka banget dengan puisi di blog ini.. sangt inspiratif.. saya banyak belajar dari blog ini..

  46. gatal2 says:

    sya di sina mau jual minyak urat,
    kalau boleh sya mau mengurat.

    hihihihihihihihihihihihihihihihihihihihihi….

  47. zul says:

    ade sesiapa tahu lagu puisi yang pernah disiarkan oleh RTM tahun lk 2008/2009 oleh pasukan koir sekolah menengah. kalau tak silap puisi sn.usman awang. antara liriknya
    “petani kehitaman dipanggang matahari” , “… luas terbentang, kitalah pewarisnya”

    selepas lagi ini tiada disiarkan pula lagu ‘nyalakan tekad’, tapi lagu ni teman dah dapat lirik dan lagunya dari youtube. harap ade sesiapa dapat membantu.

  48. piqa cun says:

    assalamualaikum

  49. Agung Pandi Nugroho says:

    Asalamu’alaikum salam kenal.
    bagus dan sangat inspiratif blognya.
    Izin share beberapa syair yang ada di blog ini di blog saya di http://www.apandin.wordpress.com yah.
    InsyaAllah saya tuliskan sumbernya juga.
    terima kasih.

  50. blog yang terus menginspirasi setiap pembacanya,., nice

  51. sapa yang tahu apa itu lekak -lukuk?……………………….

  52. zahrin says:

    maksud bagaimana acuan begitulah kuihnya?

  53. nadiah says:

    best sgt2 pantun ni

  54. arcia says:

    mahu share puisi …tpi x boleh.. 😦

  55. Dunia Joerra says:

    duniajoerra.wordpress.com

  56. Shafira says:

    Apa maksud berdiri bersama bangsa lain

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: